DK Nyt

Regioner vil give deltidsansatte ret til at komme op på fuld tid

Sygeplejersker og sosuassistenter omfattes fra næste år.
11. DEC 2019 14.54

Alle fem regioner vil fra næste år give ufrivilligt deltidsansatte ret til at gå op på fuld tid, oplyser Danske Regioner. Rettigheden gælder i første omgang sygeplejersker og sosuassistenter og er et led i en indsats, som regionerne i sidste uge aftalte med lønmodtagerorganisationen Forhandlingsfællesskabet.

I dag er knap halvdelen af regionernes cirka 38.000 sygeplejersker ansat på deltid. For de cirka 8.300 sosuassistenter gælder det for 45 pct. En tidligere undersøgelse har vist, at ti pct. af sygeplejerskerne på deltid har et ønske om at komme op på fuldtid.

I praksis kommer den nye rettighed til at betyde, at hvis en sygeplejerske ønsker fuldtid, kan han eller hun gå til sin leder, som så er forpligtet til at give vedkommende en fuldtidsstilling. På finansloven er der næste år afsat 300 mio. kr. til netop flere sygeplejersker, så derfor er der ifølge Danske Regioners formand, Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V), penge til at udvide lønbudgetterne og give sygeplejersker og sosuassistenter ret til at gå op på fuld tid, siger hun til Ritzau.

Hun understreger, at ingen vil blive tvunget op i tid. I aftalen fra sidste uge er det en af målsætningerne, at alle stillinger som udgangspunkt skal opslås som fuldtids og med særlig fokus på de nyuddannede.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/regioner-vil-give-deltidsansatte-ret-til-at-komme-op-paa-fuld-tid