DK Nyt
Regionen hjælper fyrede Vestas-ansatte

Regionen hjælper fyrede Vestas-ansatte

Offshore Center Danmark skal få medarbejdere og virksomheder i bl.a. olieindustrien til at finde hinanden
18. JAN 2012 11.16

SYDDANMARK: Region Syddanmark har indgået en aftale med Offshore Center Danmark i Esbjerg om at hjælpe de medarbejdere, som bliver fyret fra Vestas' fabrik i Varde, til nyt arbejde. Allerede nu er der interesse fra esbjergensiske offshore-virksomheder.

Det var et hårdt slag for Varde Kommune og ikke mindst de ca. 350 medarbejdere på Vestas' tårnfabrik i Varde, da virksomheden for nylig meldte ud, at fabrikken lukker, og medarbejderne - hovedsagligt smede og svejsere - mister deres job.

Heldigvis ser hjælpen ikke ud til at være langt væk. Knap 20 kilometer fra Varde, på havnen i Esbjerg, mangler flere virksomheder i offshore-sektoren nemlig kvalificerede medarbejdere til job, som mange af Vestas-medarbejderne med lidt efteruddannelse kan udfylde. Det har fået Region Syddanmark til at bede Offshore Center Danmark om at indlede en fælles 'matchmaking-indsats', der skal få medarbejdere og virksomheder til at finde hinanden.

Gode muligheder for omskoling
Den syddanske offshore sektor er især stærk inden for planlægning, projektering, anlæg, service og vedligehold af offshore-vindmølleparker. Disse kompetencer passer heldigvis godt til de fyrede smede og svejsere, der bør have gode muligheder for omplacering og omskoling i nærområdet.

Direktør i Offshore Center Danmark, Peter Blach, glæder sig over at påtage sig opgaven med at matche medarbejdere og virksomheder i samarbejde med Region Syddanmark.

- Vi har et stærkt netværk og gode erfaringer med at afholde effektive matchmaking-arrangementer, så det vil vi nu gøre igen. Vi har stor interesse i, at virksomhederne finder den rette arbejdskraft, og derfor vil vi også igangsætte en større analyse af, hvilke kompetencer offshore-sektoren mangler, siger Peter Blach.

.

 

https://www.dknyt.dkartikel/regionen-hjaelper-fyrede-vestas-ansatte