DK Nyt
Regeringen vil give skub fremad for alment nybyggeri

Regeringen vil give skub fremad for alment nybyggeri

Fjerner administrative barrierer for de almene boligselskabers planer for nybyggeri - på den måde håber regeringen at sikre gennemførelsen af de mange tilsagn, staten gav i 2010

 

Regeringen ønsker at fastholde og øge væksten og har derfor besluttet at fjerne de administrative barrierer for nybyggeriet og forlænge fristen med 3 måneder. Dermed har boligorganisationerne nu 12 måneder til at få projekterne så langt frem, at byggeriet kan påbegyndes.

'Der er således sikkerhed for at alle de planlagte projekter kan gennemføres og dermed også sikkerhed for at beskæftigelsen kan fastholdes', skriver Socialministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er afgørende, at vi gør hvad vi kan for at sikre beskæftigelsen i byggeriet. Derfor forlænger regeringen nu de frister, der er for at sætte gang i byggeriet af almene boliger. Dermed sikrer vi, at de rekord-mange byggeprojekter, som er på tegnebrættet i den almene boligsektor, kan gennemføres, siger socialminister Benedikte Kiær (K).

I 2010 blev der givet tilsagn til opførelse af godt 17.000 nye almene boliger. Efter de gældende regler skal disse byggerier være klar til påbegyndelse senest ni måneder efter tilsagnet er givet, dvs. senest 1. oktober 2011. Det har ikke været praktisk muligt for alle boligorganisationer.

Derfor er der en risiko for, at disse byggerier ikke ville blive gennemført, og det vil betyde færre arbejdspladser i byggebranchen. Men forlængelsen af fristen på tre måneder håber regeringen altså, at  det nye initiativ være med til at forhindre.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/regeringen-vil-give-skub-fremad-for-alment-nybyggeri