DK Nyt
Regeringen indgår finanslov med udvidet boligjobordning
Det såkaldte håndværkerfradrag - der formelt hedder boligjobordningen - udvides i 2021 som følge af den aftale af finanslov som regeringen har præsenteret sammen med støttepartierne SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet søndag.
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix

Regeringen indgår finanslov med udvidet boligjobordning

Håndværkerfradraget hæves midlertidig til 25.000 kr., fremgår det af finanslovsaftale.
6. DEC 2020 14.33

Regeringen og støttepartierne SF, De Radikale, Enhedslisten og Alternativet har en indgået en aftale om en finanslov for 2021.

Aftalen indeholder blandt andet en udvidelse af det såkaldte håndværkerfradrag og en skattefritagelse af gavekort til oplevelser.

Det fremgår af en pressemeddelelse om aftalen på Finansministeriets hjemmeside.

Boligjob-ordningen, som måske bedre er kendt som håndværkerfradraget, består af to fradrag. Det ene skattefradrag er i dag på 6.400 kr. for serviceydelser og det andet 12.800 kr. for udvalgte primært grønne håndværkerydelser.

Op til 25.000 kr.

Begge de beløb bliver med finanslovsaftalen sat op til 25.000 kr. Der er tale om en midlertidig forhøjelse af fradraget.

Samtidig bliver der også i 2021 en midlertidig skattefritagelse af gavekort til restaurationsydelser. Fritagelsen har et loft på 1.200 kr. årligt. Det kan bruges på ting som hoteller, restauranter og forlystelser såsom teater og biografer.

Skattefritagelsen forventes at komme til at koste 750 mio. kr. Der er sat 340 mio. kr. af til den midlertidige udvidelse af boligjob-ordningen.

De to tiltag skal ifølge regeringen være med til at give dansk økonomi en håndsrækning under coronakrisen.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/regeringen-indgaar-finanslov-med-udvidet-boligjobordning