DK Nyt
Redningsplan forkastet af ministerium

Redningsplan forkastet af ministerium

BOLIGSKANDALEN V├Žsentlige dele af redningsplan for det ulovlige boligbyggeri i Randers er i lodret strid med lovgivningen
27. OKT 2011 11.52

Af Morten Uhrenholdt, [email protected]

RANDERS / NORDDJURS / SYDDJURS: Væsentlige dele af den redningsplan for ti ulovligt opførte og finansierede boligbyggerier, som RandersBolig på vegne af Randersegnens Boligforening har fremlagt, blev på et møde i Boligministeriet onsdag forkastet af embedsmændene.

Det drejer sig om den del, der går ud på at ændre byggeriernes status fra ustøttet til støttet byggeri. Det er i lodret strid med Loven om Almene Boliger. Forslaget har ingen gang på jorden, oplyser direktør i Randers Kommunes Miljø- og Teknikforvaltning, Lene Andersen til Randers Amtsavis. Hun var i går til mødet i Boligministeriet som repræsentant for de tre kommuner, der huser de ti byggerier.

Forslaget om at trylle boligerne om til støttet byggeri skulle give adgang til, at kommunen kunne gå ind med garantier for de lån, der skal ydes i finansieringen. Det anses i dag af boligselskabet for nødvendigt for at få finansieringen på plads.

Den afgåede forretningsfører opererede med en plan om, at de ustøttede boliger kunne blandes sammen med støttet boligbyggeri i fælles afdelinger for på den måde åbne for for offentlige garantier overfor långiverne. Men den plan er så åbentlyst ulovligt, at den blev opgivet i redningsplanen. I stedet var boligselskabets håb så, at man kunne få lov at ændre byggeriernes status. Men det sagde ministeriet altså nej til.

Uvis tidsplan
Andre dele planen er også i strid med loven og har derfor næppe nogen udsigter til at kunne gennemføres. Planen opererer nemlig også med fortsat finansiering med bl.a. rentetilpasningslån med 10 års afdragsfrihed.

Kommunen og boligselskabet skal nu i gang med en nøje gennemgang af den spegede sag for at få rede på alle detaljer. I første omgang skal der laves en tidsplan for det videre forløb. Lene Andersen siger til Amtsavisen, at hun ikke kan sige noget om, hvornår de nervøse beboere, der allerede er flyttet ind i nogle af byggerierne, kan få noget at vide om en løsning og hvad den vil betyde for deres husleje. 

Randersegnens Boligforening har på lovstridig måde medvirket til opførelse af såkaldt ustøttet boligbyggeri, har overtaget nogle af byggerierne uden den kommunale godkendelse, loven kræver, og ladet projekterne finansiere med låntyper, der ikke er tilladt i den almene boligsektor.  

 

https://www.dknyt.dkartikel/redningsplan-forkastet-af-ministerium