DK Nyt

Rebild-politiker efterlyser konsekvens

Ole Frederiksen (V) efterlyser økonomiske konsekvenser for politikere, der svigter borgerne, som han mener, det er sket i incestsagen
KORT NYT22. MAR 2012 8.54

REBILD: - Hvad sker der, når et byråd totalt svigter sit ansvar og lader borgerne i stikken, spørger medlem af Økonomiudvalget, Ole Frederiksen, og svarer ifølge Nordjyske selv:

- Ingenting!

Derfor foreslår han, at lovgivningen skal skærpes, så det står lysende klart, hvilken konsekvens det har for et byråd, der ikke lever op til sit ansvar.

- Vi skal frem til en situation, hvor det får mærkbare konsekvenser for byrådspolitikerne, hvis de ikke kan finde ud af det. Der er nu er forlangt godt to mio. kr i erstatning til børnene i incestsagen. Det er cirka 80.000 kr. til hvert byrådsmedlem. Hvis det var konsekvensen, skulle jeg nok sørge at kigge procedurerne efter i mindste detalje og spørge ind til sagerne.

- Det duer jo åbenlyst ikke, som det er nu. Det er i sidste ende byrådets ansvar, og dermed må det også have konsekvenser for et byråd, hvis politikerne ikke magter opgaven. Det kan godt være, at jeg ikke er politisk korrekt, men det er så ufattelig vigtigt, at alvoren i det her går rent ind på lystavlen hos alle os, der har ansvaret, siger han.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/rebild-politiker-efterlyser-konsekvens