DK Nyt
Randers satser målrettet på udeliv

Randers satser målrettet på udeliv

Investerer 10 millioner i nyt naturcenter, der åbner fredag. Randers har en tredjedel af samtlige grønne flag, Friluftsrådet har uddelt

RANDERS: Randers Naturcenter er et led i kommunens målrettede satsning på naturområdet. For eksempel har kommunens pædagoger og dagplejere i de senere år haft et særligt fokus på børns udeliv.

Faktisk er der et så stort engagement, at Randers Kommune har mere end en tredjedel af de grønne flag, som Friluftsrådet uddeler til danske børneinstitutioner i hele Danmark. Flagene er det synlige bevis på institutionernes særlige fokus på udeliv.

- Lige fra vision til handling har Randers en målsætning om at styrke borgernes forståelse for natur - og samtidig styrke sundheden og trivslen hos vore borgere. Randers Naturcenter vil i den sammenhæng bidrage til at formidle de mange naturperler, som vi har her i Randers og omegn. Og naturcentret vil også bidrage til vores miljøbevidsthed, udtaler borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

Den målsætning bliver bakket op af lektor og cand. pæd. Niels Ejby-Ernst fra Via University College. Som forsker i naturforståelse mener han, at det er en vigtig opgave, Randers Kommune påtager sig.

- Vi ser i dag at mange børn rører sig for lidt, og samtidig er der ikke udbredt interesse for de naturfaglige uddannelser. En øget naturvejledning kombineret med oplevelser i naturen vil kunne ændre på dette. En god naturvejledning vil samtidig kunne gøre den enkelte mere interesseret i miljødebatten. Det vil så og sige øge den enkeltes bevidsthed om naturen og miljøet, siger Niels Ejby-Ernst.

Samlet pris: 19 millioner
Randers Naturcenter har kostet knapt 19 mio. kr. at opføre. Heraf har Åge V. Jensen Naturfond betalt langt de fleste udgifter. Fonden har støttet projektet med 9 mio. kr. Herudover har Friluftsrådet bidraget med formidlingsudstyr og inventar, mens Randers selv har investeret de sidste knapt 10 mio. kr. i projektet.

Med adgang og udsigt til både Gudenå og Vorup Enge har det nye naturcenter en perfekt placering. Her kan man for eksempel opleve sejlture og overnatning under den åbne himmel.

Samtidig bliver der helt nye rammer for at lære og forstå naturen bedre. Det gælder uanset om man er barn i dagplejen, skoleelev, gymnasieelev eller pensionist. Centrets havn og fem huse er indrettet med laboratorium og lokaler, som kan tilpasses den enkelte målgruppe.

mou

Læs mere om det ny naturcenter her

Billede: Randers Naturcenter har egen havn med bådhus og adgang til Gudenå
Fotograf: Jeannot Huyot, Randers Kommune
 

https://www.dknyt.dkartikel/randers-satser-maalrettet-paa-udeliv