DK Nyt
Randers flytter leder i plejehjemsskandale
Huset Nyvang er et moderne plejecenter for beboere med demenssygdomme. Siden åbningen har der været masser af kritik af stedet og stor udskiftning i personalegruppen. Og problemerne er endnu ikke løst.
Foto: Friis & Moltke Architects

Ældrepleje:
Randers flytter leder i plejehjemsskandale

I al stilhed har Randers Kommune besluttet at flytte en af de ledere, der har haft ansvar for plejecentret Huset Nyvang. Men ifølge forvaltningsdirektør har lederen ingen fejl begået.

RANDERS: Områdeleder Erling Lemming er indtil videre den eneste leder med ansvar for det skandaleramte plejecenter Nyvang, som har mærket sagens konsekvenser for alvor.

Forleden fik han besked på, at Nyvang flyttes til en anden af de tre områdeledere, som har ansvar for alle kommunens godt 20 plejecentre.

Direktør for plejeområdet i hele kommunen, Erik Mouritsen forklarer, at han vil have friske øjne på Huset Nyvang.

Har Erling Lemming begået fejl i sagen om Nyvang?

- Nej, ikke en eneste.

Hvorfor så fratage ham ansvaret for Huset Nyvang?

- Jeg synes, det vil være dejligt med friske øjne, lyder det fra Erik Mouritsen.

Kommer sent

En af de hårdeste kritikere af ledelsen i sagen om Huset Nyvang har været byrådsmedlem for Velfærdslisten, Kasper Fuhr. Han er meget kritisk over for rokaden.

- Den er kommet meget sent, og jeg ser det som et forsøg på at vise, at man også gør noget ledelsemæssigt. Jeg har spurgt forvaltningen, om Erling Lemming har begået fejl, men det mener man ikke.

Flere ansatte

Kasper Fuhr havde forud for et ekstraordinært byrådsmøde i går, onsdag, krævet, at der skulle være ledelsesmæssige konsekvenser af sagen om Nyvang, og han var ikke tilfreds med, at man blot skifter områdeleder. Derfor stemte han heller ikke for hele den handlingsplan, som et stort flertal i byrådet vedtog.

Planen går blandt andet ud på at tilføre flere ressourcer til Nyvang, blandt andet 12 nye medarbejdere og en ekstra assisterende leder, så plejehjemslederen får to assistenter.

Huset Nyvang har haft problemer siden åbningen for godt to år siden og har for alvor været i søgelyset siden sommeren sidste år, hvor TV2 afslørede, hvordan en beboer blev udsat for omsorgssvigt.

https://www.dknyt.dkartikel/randers-flytter-leder-i-plejehjemsskandale