DK Nyt
Rådhuset har et af de største solcelle-anlæg

Rådhuset har et af de største solcelle-anlæg

800 kvm. anlæg på rådhusets tag bidrager til, at Høje-Taastrup Kommune når sine klimamål
25. JAN 2012 22.53

HØJE-TAASTRUP: Kommunen er i fuld gang med at energirenovere sine bygninger i samarbejde med energitjenestevirksomheden Schneider Electric - over 150 kommunale bygninger får de kommende år opgraderet deres ventilation, varme, lys og isolering.

Nu vender kommunen den fossile energi ryggen og byder den vedvarende energi velkommen med et nyt, stort solcelleanlæg på taget af rådhuset. Anlægget er blandt de fem største i Danmark målt i både areal og produktion: Det er på 800 m2 og forventes at kunne producere 116 MWh om året, hvilket svarer til ca. 23 husstandes årlige forbrug.

Solcelleanlægget har været i drift siden midten af november, og ved rådhusets hovedindgang bliver der opsat en informationsskærm, hvor borgere og medarbejdere løbende kan følge med i, hvor meget el anlægget producerer.

Anlæggets elproduktion kommer hele kommunen til gode, for når anlægget producerer et overskud af el - fx i weekenden, hvor der ikke bruges så meget el på rådhuset - bliver kommunens samlede elregning nedskrevet.

Høje-Taastrup Kommune har besluttet, at der skal opstilles flere solcelleanlæg på kommunens bygninger og er i gang med at planlægge de næste installationer.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/raadhuset-har-et-af-de-stoerste-solcelle-anlaeg