DK Nyt
Psykisk ustabile unge-projekt bliver permanent
Foto: Colourbox

Psykisk ustabile unge-projekt bliver permanent

En tidlig indsats hjælper, og derfor har Herning besluttet at videreføre et projekt, som er målrettet unge med personlighedsforstyrrelser
22. JUN 2012 13.51

HERNING: Nu får kommunen sit eget tilbud til unge med personlighedsforstyrrelser, og dermed bliver det 3-årige forsøgsprojekt STUMP under Sikringsstyrelsen videreført i kommunalt regi. 

- Effekten af projektet har været stor hos de unge. De er blevet bedre til at håndtere egne tanker og følelser. De er blevet bedre til at tage del i samfundslivet og det nære liv. Og de er kommet i arbejde eller er begyndt på en uddannelse. Kun med en enkelt undtagelse har alle deltagere i Projekt STUMP haft stort udbytte af hjælpen. Derfor gør vi nu projektet permanent, fortæller formand for social- og sundhedsudvalget Anne Marie Søe Nørgaard (V).

Projekt STUMP har til formål at sikre en opsporende, tidlig indsats over for unge mellem 15 og 35 år med personlighedsforstyrrelser. Målgruppen er kendetegnet ved, at de har svært med at indgå i sociale sammenhænge og fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet. Indtil dato har 36 unge og voksne været igennem et forløb med individuelle samtaler og gruppeforløb. Denne indsats har båret frugt, da hovedparten af de unge har flyttet sig fremad i deres liv.

Ifølge udvalgsformanden har Projekt STUMP været udbudt fra det socialpsykiatriske tilbud Skiftesporet. Fremover vil det også være Skiftesporet, som tilbyder gruppeforløb til unge og voksne med personlighedsforstyrrelse. Finansieringen af indsatsen sker inden for budgettet for Skiftesporets dagtilbud, hvor tilbuddet til psykisk ustabile unge vil træde i stedet for andre former for støtteindsatser målrettet personlighedsforstyrrede.

tsp

 

https://www.dknyt.dkartikel/psykisk-ustabile-unge-projekt-bliver-permanent