DK Nyt

Psykiatriledelse fyret efter kritik og mistillid fra ansatte

Personaleflugt og bekymring for ansatte, patienter og sikkerhed fører nu til øjeblikkelig fratrædelse for ledelsen ved Psykiatrisk Afdeling Aabenraa.
24. MAR 2021 14.37

SYDDANMARK: Ledelsen af Psykiatrisk Afdeling Aabenraa har den sidste tid været genstand for medarbejdernes kritik efter personaleflugt og dårlige arbejdsforhold. Efter de ansatte mandag udtrykte mistillid til ledende overlæge Lene Høgh og oversygeplejerske Anne Eisenhardt, fratræder begge nu deres stillinger med øjeblikkelig virkning. Det skriver JydskeVestkysten.

Den ledende overlæge og oversygeplejersken, der udgjorde afdelingens ledelse, modtog tilbage i september et brev fra 11 tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, hvor der blev givet udtryk for bekymring for personalet, arbejdsvilkårene, patienterne og patientsikkerheden.

I 2020 oplevede afdelingen en personaleafgang på næsten 20 pct., og pga. personalemangel og 25 ubesatte stillinger lukkede ledelsen et ud af afdelingens seks sengeafsnit. På trods af opfordring fra medarbejderne til dialog, har de ikke følt, at ledelsen har imødekommet det.

- Jeg har ikke noget personligt imod de to ledere, men de var en bremseklods for, at vi kunne komme videre. Der var ingen anden vej, efter at der var udtrykt mistillid til dem mandag, udtaler en anonym medarbejder til JydskeVestkysten.

En sag for regionen

Efter dækning af afdelingens forhold, 20 ledige stillinger efter personaleflugt og mistillid til ledelsen, bekræfter administrerende sygehusdirektør Charlotte Rosenkrantz Josefsen, at de to ledende medarbejdere fratræder øjeblikkeligt. 

- Vi har taget en samlet vurdering af situationen og vurderet, hvordan vi bedst kan bringe organisationen videre, og på den baggrund er der i dag indgået gensidig aftale om fratrædelse med dem begge to, siger Charlotte Rosenkrantz Josefsen til JydskeVestkysten.

Efter fyringen af afdelingsledelsen blev ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen og oversygeplejerske Yvonne Reinholdt onsdag morgen præsenteret som ny konstitueret ledelse på et afdelingsmøde. Onsdag aften er afdelingens situation som eneste punkt på dagsordenen oppe på et ekstraordinært møde i Region Syddanmarks psykiatriudvalg.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/psykiatriledelse-fyret-efter-kritik-og-mistillid-fra-ansatte