DK Nyt
ProjectZero bryder igennem internationalt

ProjectZero bryder igennem internationalt

Sønderborgs klimaindsats er blevet inviteret ind i Clinton's Climate Positive Development program

SØNDERBORG: Sønderborgs klimaindsats er nu en del af et netværksarbejde om verdens mest ambitiøse klimaprojekter - ProjectZero er fundet egnet til at komme med i det globale C40-Climate Positive Development Program, i partnerskab med The Clinton Climate Initiative, som omfatter projekter i bl.a. London, Sydney, Melbourne og Stockholm.

Netværket skal skabe klima-positive by-løsninger og bevise, at man på samme tid kan både vækste og reducere CO2-udledningen. Løsningerne skal inspirere verdens byer til bæredygtighed.

- At vi er med på Clinton-listen kommer til at gavne en stor gruppe af virksomheder i hele Sønderjylland, fordi det betyder, at alle de virksomheder, der arbejder med energibesparende udstyr i ProjectZero, kan få flere kunder og større omsætning i kraft af det globale springbræt til verdens største byer. Hjulene kommer til at snurre hurtigere, forudser Peter M. Clausen, formand for ProjectZero-Fonden.

Bæredygtighed og vækst
ProjectZero bliver med optagelsen i Clinton-programmet en del af et globalt netværk af ligeværdige udviklingspartnere fra både den private og offentlige sektor.

- Sønderborgs ProjectZero-satsning har både de nødvendige ressourcer, commitment og stakeholder-support til at kunne realisere ambitionen og vise nye veje til excellence i bæredygtig byudvikling, siger ZachTofias, director for Clinton's Climate Positive program.

Den danske klimaminister Martin Lindegaard (R) siger om Sønderborgs optagelse, at det er en fortjent anerkendelse, som Sønderborg nu får ved at komme på Clinton Climate Positive listen. Og Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn (SF) ser det som et godt eksempel på, at bæredygtig udvikling og vækst går hånd i hånd.

Nul CO2 i 2029
Målet i Sønderborg er at reducere områdets CO2-udledning til NUL i 2029 gennem energieffektivisering og omlægning til grøn energi. Samtidig skabes grønne jobs i både industri, håndværk og service.

- Set med kommunens øjne, så er optagelsen på Clinton-listen et internationalt gennembrud. Det glæder os, at optagelsen også skaber flere arbejdspladser og øger omsætningen i virksomheder på klimaområdet. Vi vil gerne vækste området på især grønne jobs. Det tror jeg er en vigtig sideeffekt af samarbejdet med Clinton-Foundation, siger borgmester Aase Nyegaard (L).

Partner i ProjectZero-satsningen er SE (tidl. Syd Energi), hvis direktør Niels Duedahl er begejstret:

- Vi har investeret rigtigt meget i Sønderborg, og nu kan vi begynde at høste de erfaringer, som vi kan sprede ud i hele verden, siger direktør Niels Duedahl fra Syd Energi om udbyttet ved at være optaget på Clinton's Climate Positive liste. SE BIG Blue er sammen med danske teknologi-partnere langt fremme på banen også på det internationale marked. Også i regeringen er der skulderklap til Sønderborgs resultater.

https://www.dknyt.dkartikel/projectzero-bryder-igennem-internationalt