DK Nyt

Profilplejehjem for par nu på vej i København

Parplejehjemmet bliver det første af sin slags og vil - udover deciderede parboliger - også indeholde såkaldte samlivsboliger med plads til overnattende partner.
11. SEP 2021 12.35

KØBENHAVN: Et nyt københavnsk plejehjem for par bliver nummer ni af slagsen af de københavnske profilplejehjem, oplyser Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Parplejehjemmet vil indeholde 45 standard-plejeboliger til par på 85 kvadratmeter bolig og 45 plejeboliger med såkaldt samlivsprofil beregnet til én beboer, men med lidt større boligareal på 73 kvadratmeter pr. bolig.

Plejeboliger med samlivsprofil er for par, hvor den raske partner ønsker at bevare nuværende bolig, men alligevel tilbringer en stor del af tiden i partnerens plejebolig.

De ekstra kvadratmeter giver på den måde mulighed for en ekstra soveplads i plejeboligen. Parplejehjemmet med samlivsprofil oprettes med samme funktioner som kommunens øvrige plejehjem, men fordi der bor og færdes flere borgere på parplejehjemmet end på øvrige plejehjem, vil blandt andet arealerne til café, aktiviteter og kontorer blive forøget med fem kvadratmeter pr. parbolig.

Parplejehjemmet bliver således Københavns niende profilplejehjem, som blandt andet også tæller plejehjem med profiler som LGBT+, håndværk, mangfoldighed, musik og sport. Tanken bag de særlige profilplejehjem kommer af ønsket om at give borgerne mulighed for at leve det liv, de ønsker - også når de får brug for at flytte på plejehjem.

Det er planen, at parplejehjemmet skal opføres på Østre Gasværkgrunden på Østerbro, hvor der allerede i dag er reserveret til plejehjemsbyggeri, og det vil stå klar i 2023.

kahttps://www.dknyt.dkartikel/profilplejehjem-for-par-nu-paa-vej-i-koebenhavn