Professor: Corona sender også yngre og midaldrende i respirator

Alle kan få et alvorligt forløb med coronavirus, advarer professor og overlæge på Aarhus Universitetshospital.
30. MAR 2020 8.16
TEMA: Corona

MIDTJYLLAND: Det er langtfra kun ældre og svækkede personer, der er alvorligt syge med coronavirus og i respirator. Den yngste patient i respirator er 25 år, fortæller professor og overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital.

- Det, man sædvanligvis hører, er, at coronavirus rammer ældre og svækkede personer. Det er også rigtigt nok. Men de patienter, vi har indlagt nu i respirator på intensivafdelingen, er fortrinsvis raske yngre eller midaldrende personer i alderen 25 år til 70 år, siger professoren i en video, som Aarhus Universitetshospital har lagt ud på Facebook.

- Så ud over at tage hensyn til ældre og svage er det en rigtig god idé at tage hensyn over for dem, du har omkring dig, for alle kan få et alvorligt forløb af den her sygdom, siger Lars Østergaard.

Søndag var på landsplan 499 coronasmittede indlagt, heraf 131 på intensivafdeling, og af dem 113 i respirator. I Region Midtjylland, som Aarhus Universitetshospital hører under, er der ifølge Statens Serum Institut 26 personer på intensivafdeling hvoraf 19 i respirator.

Ritzau

 

https://www.dknyt.dkartikel/professor-corona-sender-ogsaa-yngre-og-midaldrende-i-respirator