DK Nyt

Privat plejefirma lukker tre af fire afdelinger

KORT NYT4. JAN 2020 9.01

Plejefirmaet Kære Pleje har lukket sin afdeling i Odense, og i løbet af de kommende måneder lukkes der også ned i Fredericia og Middelfart. Efter 1. april driver selskabet kun sin største og vigtigste afdeling i Kolding, hvor omkring 500 ældre får hjælp til at holde deres hjem rent eller til personlig pleje leveret af selskabet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Kære Pleje har efter et udbud fået en ny treårig kontrakt med Kolding Kommune med mulighed for forlængelse. Selskabet lukkede i efteråret sin afdeling i Odense Kommune, fordi politikerne havde besluttet at ændre på afregningsmodellen, så det ikke gav mening for Kære Pleje at byde ind.

- Når kommunerne kører med treårige udbud, så er det svært at have en fornuftig økonomi i selskabet. Når man bliver godkendt som leverandør, starter man uden kunder og skal først bygge selskabet op. Og det koster penge. Skal man trække sig ud efter tre år, så koster det også penge.  Som ledelse må vi spørge os selv, om det er værd at byde ind, hvis vi ikke kan fortsætte i en periode, der er længere end tre år, siger advokat Øjvind Hulgaard, der er selskabets bestyrelsesformand.

MG

https://www.dknyt.dkartikel/privat-plejefirma-lukker-tre-af-fire-afdelinger