DK Nyt

Priser til ugeaviser for lokal kritik og engagement

Vinderne af Ugeavisernes årspriser rummer både graverjournalistik om kommunale sager, debat og nye initiativer.

I et samarbejde mellem Danske Medier og De Lokale Ugeaviser er Ugeavisernes Årspriser 2020 blevet uddelt, oplyser Danske Medier.

Borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd Jensen (S), understregede ved uddelingen ugeavisernes vigtige rolle som kritisk vagthund og anerkendte, at selv når det var irriterende at have dem lige i ansigtet er de lokale ugeaviser en helt nødvendig aktør i et lokalt demokrati.

Men i lige så høj grad fremhævede han, at de gode lokale medier understøtter de lokale fællesskaber, agerer filter i debatten og højner derigennem kvaliteten i samfundsdebatten.

Vinderne blev fundet blandt 56 indstillinger, og der blev kåret bronze, sølv og guld i de fire nye kategorier: Nyhedsprisen, Debatprisen, Aktivistprisen og Ildsjæleprisen. 

Vinderne af Ugeavisernes Årspriser 2020:

Nyhedsprisen tildeles en historie, der har skabt særlig opmærksomhed om en lokal nyhed. Der lægges vægt på historiens journalistiske kvalitet, publicistiske ambitioner og relevans for læserne

 • Guld: ”Under mistanke”. Journalister Rune Weitling og Kim Westphal og fotograf Tue Sørensen, Ugeavisen Esbjerg
 • Sølv: ”Udsatte børn i Gribskov Kommune”. Journalist Jeppe Helkov, Ugeposten
 • Bronze: ”Gadesygeplejerne”. Journalist Louise Nyvang Burmeister, Lokalavisen Aarhus

Debatprisen tildeles det medie, der med sin journalistik formår at være dagsordenssættende og skabe debat blandt læserne. Den oplyste debat er en grundpille for et levende demokrati, og prisen er en hyldest til den lokale journalistiks evne til at engagere borgere i den offentlige debat.

 • Guld: ”Vores Trafik”. Journalister Anders Michaelsen, Jonas Wrede Hansen og Kim Skovrup Andersen og lokalredaktør Camilla Kjærgaard Olesen, Lokalavisen Aarhus
 • Sølv: ”Uheld på usikker strækning”. Journalist Claus Sonne, Ugebladet Skanderborg
 • Bronze: ”My ville have 12 i sindssyge”. Journalist Signe Haahr og redaktør Jesper Bjørn Larsen, Villabyerne

Aktivistprisen tildeles et medie, der har skabt nye produkter, øget opmærksomhed, lokalt engagement via nye former for aktiviteter eller events. Prisen hylder det medie, der med sin opfindsomhed kan inspirere branchen til at gå nye veje.

 • Guld: ”Faaborg hjælper Faaborg”. Maria Retoft Pedersen, redaktionen Fyens Stiftstidende og redaktionen ugeavisen Faaborg.
 • Sølv: ”Byens bedste Middelfart”. Redaktionen, Melfar Posten.
 • Bronze: ”Sexucational Education”. Redaktør André Lafrenz Bentzen, Rødovre Lokalnyt.

Ildsjæleprisen er en hæder til de engagerede medarbejdere, der på eget initiativ gør en positiv forskel for lokalaviserne.

 • Guld: André Lafrenz Bentsen, Rødovre Lokalnyt
 • Sølv: Jeppe Helkov, Ugeposten (Sjællandske Medier)
 • Bronze: Jonas Wrede Hansen for podcasten "Den Dræbte Sabotør", Lokalavisen Aarhus

 

https://www.dknyt.dkartikel/priser-til-ugeaviser-for-lokal-kritik-og-engagement