Pressenævnet skifter mening og giver borgmester medhold i kritik
Sønderborgs borgmester, Erik Lauritsen (S)
Foto: Timo Battefeld, Ritzau Scanpix

Pressenævnet skifter mening og giver borgmester medhold i kritik

Nævnet havde rod i rækkefølgen af to artikler, og med den faktiske rækkefølge var Gråsten Avis' omtale kritisabel. Men ikke så meget, at avisen behøver fortælle læserne det.
29. JAN 2019 9.47

SØNDERBORG: Borgmester Erik Lauritsen (S) har fået en slags oprejsning fra Pressenævnet i en strid, han har haft kørende med Gråsten Avis, der kritiserede borgmesteren uden at lade ham selv komme til orde, sådan som reglerne for god presseskik ellers foreskriver.

Pressenævnet har tidligere afvist en klage fra borgmesteren, men nu er nævnet vendt på en tallerken og giver ham medhold i samme sag om samme artikel. Den afgørende forskel i forhold til den første behandling af sagen er, at Pressenævnet nu her i anden omgang ikke tager fejl af rækkefølgen af den indklagede artikel og en anden artikel.

I første omgang ville Pressenævnet ikke give borgmesteren medhold i hans klage over ikke at komme til orde i den indklagede artikel. Begrundelse: At han forinden var kommet til orde i den anden artikel.

Det var han så ikke alligevel, for den anden blev først offentliggjort en uge senere, gik det op for nævnet efter en ny klage fra borgmesteren. På den baggrund er det nu Pressenævnets opfattelse, at overskriften i den indklagede artikel er formuleret misvisende, og at Gråsten Avis skulle have givet borgmesteren lejlighed til at komme til orde inden offentliggørelsen.

Nævnet udtaler kritik af begge dele, men vil ikke pålægge Gråsten Avis at offentliggøre kritikken, sådan som det ellers er praksis.

Begrundelse: At borgmesteren for længst er kommet til orde i den efterfølgende artikel, altså den som Pressenævnet i første omgang troede var offentliggjort forinden. Så selv om rækkefølgen af de to artikler er afgørende for, om der er noget at kritisere, gør den altså ikke nogen forskel for Gråsten Avis' omtale af sagen.

 

Se Pressenævnets kendelse.

 

https://www.dknyt.dkartikel/pressenaevnet-skifter-mening-og-giver-borgmester-medhold-i-kritik