DK Nyt
Positiv coronatest udsætter ministerskifte
Regeringsomdannelsen er udsat nogle timer fordi "en person i statsministerens familie i dag er blevet testet positiv", oplyser Statsministeriet. Meget usædvanligt vil Mette Frederiksen selv desuden nøjes med at orientere dronningen telefonisk.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Positiv coronatest udsætter ministerskifte

Mette Frederiksen (S) vil testes i dag efter positiv test i hendes familie. Kun telefonisk kontakt med Dronning Margrethe
19. NOV 2020 10.50

Coronaen har med kort varsel udsat statsminister Mette Frederiksens (S) besøg hos Dronning Margrethe. Det sker, efter at "en person i statsministerens familie i dag er blevet testet positiv", oplyser Statsministeriet.

Mette Frederiksen har ikke været ”nær kontakt” med den pågældende, men ud fra et forsigtighedshensyn vil hun i dag selv blive testet, så hun ved en negativ test kan genoptage sine fysiske forpligtelser hurtigst muligt.

Yderligere vil Mette Frederiksen selv med et negativt testsvar ikke møde Dronning Margrethe i dag. Det vil heller ikke den afgående minister Mogens Jensen (S), der har været sammen med statsministeren i går.

I stedet vil statsministeren højst utraditionelt præsentere ændringerne i regeringen telefonisk for dronningen kl. 14.30, hvorefter de tiltrædende ministre modtages på Amalienborg. Hvis Mette Frederiksen til den tid er testet negativ, vil hun efterfølgende præsentere de tiltrædende ministre for offentligheden på slotspladsen.

https://www.dknyt.dkartikel/positiv-coronatest-udsaetter-ministerskifte