DK Nyt

5G i 2025:
Politisk opbakning til hurtigere udrulning

Bredt politisk flertal er blevet enig om at udbyde nye frekvensbånd til mobilselskaberne, der muliggør udrulning af endnu hurtigere 5G-net.

75 pct. af danskerne har i 2025 adgang til 5G mobilnet. Det er resultatet af en bred politisk enighed på Christiansborg om at udbyde nye frekvenser til mobilselskaberne, så det kan udrulles endnu hurtigere.

 

- Danskerne skal kunne sætte deres lid til, at der er stabile, hurtige og sikre mobilnet med den nyeste teknologi til deres rådighed, siger klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Ministeren forvener, at frekevenserne er klar til marts. De skulle have været udbudt i år. 

Dækningskrav for de 122 lokalområder, som dog ikke gælder 5G-frekvens. Illustration: Klima-, energi og forsyningsministeriet.

Flere mobilselskaber er begyndt udrulningen af 5G, som er tilgængelig i store dele af landet. Det bliver altså nu nemmere, når frekvenserne kommer hurtigere.

En del af aftalen indebærer også, at mobilselskaberne forpligtes til at dække flere lokale områder. Derfor er der 122 mindre, lokale områder, som nu er sikret 30 mbit gennem mobilselskaberne.

Bag aftalen står partierne Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/politisk-opbakning-til-hurtigere-udrulning