DK Nyt
Politikere åbner for at lukke vejbaner til udeservering i storbyer
Foto: Johan Nilsson, TT, Ritzau Scanpix

Politikere åbner for at lukke vejbaner til udeservering i storbyer

To af landets storbykommuner åbner nu for midlertidige lukninger af vejnettet for at give restauranter og barer mere plads til udeservering.

KØBENHAVN / AARHUS: Står det til teknik- og miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) kan københavnerne potentielt komme til at opleve flere lukkede veje og bedre muligheder for at finde kolde fadøl i slipstrømmen på coronakrisen, skriver FødevareWatch

Den københavnske borgmester er nemlig åben for at se på, om barer og restaurationer midlertidigt kan udvide deres arealer til udeservering ved at ensrette veje i hovedstaden.

- Vi har et ansvar for at hjælpe erhvervslivet igennem krisen, og det gælder også caféer, restauranter og værtshuse, som kan få brug for at skabe mere plads mellem gæsterne. Derfor er det værd at se nærmere på, om vi kan skabe mere plads til både udeservering, siger Ninna Hedeager Olsen i en kommentar til FødevareWatch.

- Jeg er åben for at se på, hvordan vi kan hjælpe erhvervslivet godt igennem den krise, vi alle sammen befinder os i lige nu, og på den baggrund er bilisterne ikke fredet, siger Ninna Hedeager Olsen.

Aarhus i dialog med myndighederne

Den københavnske borgmester får opbakning hos rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), der også er åben for at bruge ensretning af trafikken til at støtte op om byens beværtninger og restaurationer. Kommunen er derfor allerede er i dialog med branchen, Østjyllands Brandvæsen og de relevante hos politiet.

- Lige nu gælder det om at støtte op om alt det, vi kan støtte op om, for at få gang i hjulene igen. Det tror jeg egentligt også, at borgerne og trafikanterne har forståelse for, siger Bünyamin Simsek til FødevareWatch og tilføjer:

- Det vil jo også være med til at signalere, at nu åbner byen, borgerne kan bruge den og anvende faciliteterne forsvarligt. Det vil skabe gener for nogle, men det må man leve med.

Kommentaren kommer efter, at topchef i bryggerivirksomheden Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø, torsdag luftede ensretninger som en mulighed for at kunne skabe behørig afstand mellem bordene for københavnsk gadeservering.

Resultat vil være muligheden for at opstille borde på vejbanen, som giver restauranter, barer og caféer pladsen til flere borde med behørig afstand.

esl

https://www.dknyt.dkartikel/politikere-aabner-for-at-lukke-vejbaner-til-udeservering-i-storbyer