DK Nyt
Politiet, styrelse og kommune afviser anmeldelser og klager om Fælled-byggeri
Fælledby har ikke udført aktiviteter i strid med lovgivningen, tilladelser eller vilkår i forbindelse med det indledende arbejde, konkluderer Miljøstyrelsen og kommunen. (Arkivfoto)
Foto: Jens Astrup, Ritzau Scanpix

Politiet, styrelse og kommune afviser anmeldelser og klager om Fælled-byggeri

Fælledby har ikke udført aktiviteter i strid med hverken lovgivningen, tilladelser eller vilkår i forbindelse med det indledende arbejde.
28. MAR 2021 9.30

KØBENHAVN: Da det indledende arbejde med at etablere byggepladsen til det, der skal blive til Fælledbyen på Amager Fælled, gik i gang i slutningen af sidste måned, blev byggeriet politianmeldt, og en række klager blev sendt til både Miljøstyrelsen og Københavns Kommune.

Men alle klagerne er i denne uge blevet afvist af myndighederne.

Både Miljøstyrelsen og Københavns Kommune har valgt at lukke sagerne med myndighedsafgørelser om, at "Fælledby ikke har udført nogen aktiviteter i strid med lovgivningen, tilladelser eller vilkår i forbindelse med det indledende arbejde på områdets byggefelt", skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Sagerne handlede om ulovlig forstyrrelse af lærker og stor vandsalamander samt overtrædelse af både jagtloven og den vvm-tilladelse, Københavns Kommune i sin tid stillede som krav til byggeprojektet.

Klager er forsøg på at "fremme en bestemt dagsorden"

Politiet valgte ligeledes at afvise sagen med den begrundelse, at det er en sag, som Miljøstyrelsen skal afgøre og ikke politiet. Direktør for Fælledby P/S Erling Thygesen glæder sig over, at myndighederne har afvist sagerne.

- Vi har forståelse for, at der er delte meninger om opførelsen af Fælledby, og vi ser mest de fremførte klager og politianmeldelser, som et forsøg på at fremme en bestemt dagsorden, skriver han i pressemeddelelsen

- Vi er i fuld gang med at etablere de afværgeforanstaltninger, som skal beskytte dyrelivet i området, og håber på, at afvisningen af disse anmeldelser vil være med til at vise, at vi gør alt for at tilgå dette område på den bedst mulige måde.

jeg

https://www.dknyt.dkartikel/politiet-styrelse-og-kommune-afviser-anmeldelser-og-klager-om-faelled-byggeri