DK Nyt

Politiet skal komme straks ved narkosalg nær skoler

Politiforlig indeholder garanti for hurtig udrykning.

Hvis der åbenlyst bliver handlet med narko på eller omkring en skole, skal politiet rykke ud med det samme.

Det er indholdet i en såkaldt politigaranti, som er skrevet ind i det politiforlig, som blev indgået af et bredt flertal i Folketinget forleden for årene 2021-2023.

Garantien gælder både ved grundskoler og ungdomsuddannelser, hvor børn og unge færdes. 

Hvis narkotikasælgerne ikke er til stede, når politiet ankommer, skal politiet kontakte skolens ledelse og kommunens SSP-medarbejdere og aftale fremtidige indsatser, så sårbare unge ikke fristes til at købe narko.

Desuden skal politiet lave såkaldt tryghedsskabende patruljering, fx med lokalpolitiet eller ved brug af narkohunde, omkring skoler, hvor der er anmeldt narkosalg. I bedste fald for at pågribe gerningsmændene, alternativt for at stresse dem til forhåbentlig at opgive deres aktiviteter på stedet.

Politiforbund bekymret

Garantien er én af flere i forliget, hvor der også udstedes garantier om hurtig udrykning ved indbrud i private hjem, vold og voldtægt. Garantierne bekymrer Politiforbundet, skriver TV2.

- Vi ser en udvikling, hvor politikerne går ind og lægger forholdsvis stringente rammer ned over den måde, dansk politi skal løse opgaverne på. Den detailstyring bekymrer mig, siger næstformand Claus Hartmann.

Han mener, at det er svært at arbejde med garantier i et erhverv, hvor dagene aldrig er ens.

https://www.dknyt.dkartikel/politiet-skal-komme-straks-ved-narkosalg-naer-skoler