DK Nyt

Politiet kom forbi - nu indskærpes forbud mod sociale arrangementer

En afskedsreception på et plejehjem var ikke i orden, fastslår kommunaldirektør.

FAABORG-MIDTFYN: En anonym anmeldelse om en fest fik fredag aften 27. november politiet til at aflægge besøg på et plejehjem i Faaborg-Midtfyn. "Festen" viste sig at være en afskedsreception med 30-40 deltagere, og den blev lukket ned efter politiets besøg, skriver Fyens Stiftstidende.

Episoden får nu kommunaldirektør Helle Vibeke Carstensen til at indskærpe, at sociale arrangementer på kommunens institutioner ikke er tilladt. 

- Man kan samle medarbejderne og være flere end ti, hvis man følger myndighedernes retningslinjer, og det er en del af en normal arbejdsdag. Når arbejdsdagen er slut, og man vil holde et arrangement af primært social karakter, så gælder forsamlingsforbuddet, også selvom arbejdspladsen danner rammen, siger hun til avisen.

Forbud og anbefalinger

Forsamlingsforbuddet på ti personer blev i sidste uge forlænget til at gælde foreløbig frem til 28. februar. Samtidig blev der dog lavet nogle undtagelser for julearrangementer på plejehjem og sociale tilbud samt for hjemløse og ensomme udsatte.

Men ét er forbud. Derudover har Sundhedsstyrelsen lavet en række anbefalinger for forsamlinger generelt. Her står blandt andet om sociale arrangementer:

"Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle arrangementer, der primært har et socialt formål, bør aflyses. Det gælder også sociale arrangementer, der både afholdes på og uden for institutioners/organisationers matrikel, og dem der er arrangeret af institutionenen/organisationen og/eller af forældre/børn og unge/medlemmer/frivillige."

Sundhedsstyrelsen har dog ikke særlige anbefalinger for arrangementer på arbejdspladser, oplyser styrelsen til DK Nyt.

Styrelsen for Patientsikkerhed tager sig af regler for besøg på plejehjem, men ikke, hvad de ansatte må.

Faaborg-Midtfyn ligger lavt

Da afskedsreceptionen i Faaborg-Midtfyn fandt sted, var smitteniveauet nogenlunde lavt i kommunen med en incidens på 42,7. Siden er det steget til 75,8 søndag, hvilket stadig er det 14. laveste i landet.

Den fynske kommune er heller ikke blandt de 69, som nu er underlagt skærpede restriktioner. I de 69 kommuner er der mindre grund til tvivl: Her opfordres offentlige arbejdsgivere til, at alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hjem og så vidt muligt arbejder hjemmefra.

https://www.dknyt.dkartikel/politiet-kom-forbi-nu-indskaerpes-forbud-mod-sociale-arrangementer