Plettet start for ny hospitals-vaskeordning

KORT NYT13. JAN 2020 8.41

SYDDANMARK: I december overgik al hospitalsvask fra OUH og Svendborg Sygehus til De Forenede Dampvaskerier, DFD. Siden har ambulancereddere manglet tæpper til patienter, mens personalet på sygehusene har måttet kæmpe en daglig kamp for at skaffe rent sengetøj og rene uniformer, skriver Fyens.dk. Ifølge flere sygeplejersker, som avisen har talt med, har patienter været kørt til operation i snavset sengetøj, og flere gange har medarbejdere selv måttet vaske deres arbejdstøj.

- Vi har haft en hård opstart, det skal ikke være nogen hemmelighed. Vi har løbende kunnet konstatere, at beholdningerne simpelthen ikke var store nok, og det har personalet så forsøgt at løse efter alle kunstens regler - blandt andet ved at låne ved hinanden og andre afdelinger. Vi har også gjort brug af nødlagre og indsat engangsuniformer. Men jeg skal ikke kunne afvise, at der er patienter, der har ligget med tæpper i stedet for dyner, erkender logistikchef på Odense Universitetshospital, Lars Krause Nielsen.

Regionsrådet for Region Syddanmark besluttede i november 2018, at al hospitalsvask på OUH og Svendborg Sygehus ikke længere skulle håndteres af Syddanske Vaskerier. Opgaven blev i stedet udliciteret til DFD. Det ville give en årlig besparelse på omkring 29 mio. kr., havde regionen beregnet.

MG

 

https://www.dknyt.dkartikel/plettet-start-for-ny-hospitals-vaskeordning