Plejefamiliernes efteruddannelse strander mellem kommune og stat

PUP-uddannelsen for plejefamilierne skal betales af kommunerne, men det sker kun sjældent. Reglerne bør ændres.
21. JAN 2020 15.29

TØNDER / LANGELAND: Plejefamiliernes efteruddannelse PUP (Professionshøjskolernes Uddannelse for Plejefamilier) er ikke obligatorisk, men kan give plejefamilierne flere kompetencer, som kan være en stor hjælp for familierne. Regningen for efteruddannelse risikerer dog at ende mellem staten og kommunerne - og ender i stedet hos familierne selv. Det skriver DR. 

Således viser tal fra UC Syd og Via University College, som står for PUP-uddannelsen, at færre end 10 af de 360 plejefamilier, der er i færd med at tage uddannelsen, er betalt af deres kommune. Men sådan bør det heller ikke være, siger Henrik Frandsen (V), borgmester i Tønder Kommune, som mener at det bør være et gratis tilbud - altså finansieret af staten. 

- Reglerne er klare, som de er i dag. Det er kommunerne, der skal betale for den uddannelse, der er brug for til plejeforældrene, siger indenrigsminister Astrid Krag (S) til DR, som dog medgiver, at man bør kigge på uddannelsen. 

Det er formand for Lærings-, Social- og Kulturudvalget i Langeland Kommune Jan Ole Jakobsen (V) enig i. 

- Reglerne kan jo ikke være særligt klare, hvis det kun er i 10 ud af 360 tilfælde, at de gælder, siger han til dknyt.

Han er glad for, at man fra statslig side har sat fokus på området, selvom han ikke er enig i, at det nødvendigvis skal ende med flere tvangsfjernelser. I stedet bør man hjælpe familierne og kigge på forholdene under anbringelse. Derfor synes han også, at det er oplagt at kigge på plejefamiliernes efteruddannelse.  

- Det vil da være oplagt at kigge på, hvis det er intentionen fra Folketingets side, så må man kigge på, om man kan hjælpe plejefamilierne, eller kommunerne, siger Jan Ole Jakobsen.

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/plejefamiliernes-efteruddannelse-strander-mellem-kommune-og-stat