Foto: Søren Palmelund, Holstebro Kommune

Planchef: Brugerinddragelse behøver ikke hindre byfornyelse

Brugerindragelse i byplanlægning skal bruges til noget positivt, lyder det fra Holstebro Kommunes nye planchef.
23. JAN 2019 16.00

HOLSTEBRO: Brugerinddragelse behøver ikke være en hindring i byfornyelsesprojekter. Sådan lyder det fra Holstebro Kommunes nye planchef, Thomas Leerberg, som med mange års erfaring med fornyelsesarbejde for private virksomheder er vant til at udvikle projekter og samarbejde mellem private og kommuner. Det skriver kommunen.dk. 

Og det er vigtigt at inddrage borgere, som allerede kender og bruger områderne. På den måde bliver brugerindragelsen brugt positivt i stedet for at være en hindring. 

- I byfornyelsesprojekter er det vitalt at inddrage slutbrugere, for det er dem, som i sidste ende afgør, om man lykkes med visioner og ideer. Det er også et spørgsmål om økonomisk bæredygtighed. For hvis folk ikke har lyst til at flytte ind i et boligkvarter, er der heller ingen, der investerer i butikker og cafeer. Det sker ikke per automatik. Det kan godt være, det lyder besværligt at skulle forholde sig til kritiske brugere, men i virkeligheden er tricket at forvandle stenen i skoen til en diamant, siger han til kommunen.dk. 

Karrieren har bragt 50-årige Thomas Leerberg til Californien og de største danske byer, men nu er han vendt tilbage til hjembyen, Holstebro. Her vil han bruge sin brede viden til at for enden af bordet og repræsentere den kommunale interesse, når byen skal planlægge og forny.

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her.

https://www.dknyt.dkartikel/planchef-brugerinddragelse-behver-ikke-hindre-byfornyelse