DK Nyt
Pensionsselskaber køber halvdelen af Anholt Havmøllepark

Pensionsselskaber køber halvdelen af Anholt Havmøllepark

Anholt Havmøllepark har fået 840.000 danske pensionsopsparere som nye medejere. Pensionsselskaberne PensionDanmark og PKA har i dag købt halvdelen af havmølleparken af DONG Energy for ca. 6 mia. kr.
28. MAR 2011 14.20

NORDDJURS: Anholt Havmøllepark kommer til at bestå af 111 vindmøller og bliver dermed Danmarks største. Den forventes at levere den første CO2-frie strøm i 2012. Når parken er færdigbygget i 2013, vil den producere grøn strøm svarende til fire procent af Danmarks samlede elforbrug eller 400.000 danske husstandes årlige elforbrug.

- PensionDanmark leverede gennembruddet i 2010 med købet af 50 pct. af Nysted Havmøllepark. Med Anholt Havmøllepark tager vi det næste store skridt. Danmark er i gang med en nødvendig omstilling til vedvarende energi, der her forenes med et godt afkast til medlemmernes pensionsopsparing, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

- PKA har i en del år tænkt klima ind i sine investeringer - også når det gælder infrastruktur. Vi gør det naturligvis for at tjene penge til medlemmernes pensioner, men vi ønsker også at tage et samfundsansvar. Aftalen med DONG Energy passer derfor fint ind i PKA's investeringsstrategi, siger Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA.

- I DONG Energy er vi stolte over den anerkendelse, som PensionDanmark og PKA viser os med aftalen om Anholt Havmøllepark og deres aktive deltagelse i omstillingen til grøn energiproduktion. Vi ser denne aftale, som er den seneste i en række af lignende partnerskaber med institutionelle investorer, som en anerkendelse af DONG Energy's position som markedsleder inden for konstruktion og drift af havmølleparker, siger Anders Eldrup, adm. direktør i DONG Energy.

Aftalen om Anholt Havmøllepark er den seneste i en række af partnerskaber, som DONG Energy har indgået med institutionelle investorer om investering i vedvarende energiproduktion.

PensionDanmark er lead investor i køberkonsortiet med en ejerandel på 30 pct. PKA køber en ejerandel på 20 pct.

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/pensionsselskaber-koeber-halvdelen-af-anholt-havmoellepark