DK Nyt
Partiet Fremad har fået sin første kommunalpolitiker
Kåre Traberg Smidt forlader Alternativets gruppe på Københavns rådhus og slutter sig til Fremad.
Foto: Københavns Kommune

Partiet Fremad har fået sin første kommunalpolitiker

Medlem af Borgerrepræsentation går fra Alternativet til Fremad.
18. AUG 2020 8.28

KØBENHAVN: Kåre Traberg Smidt, som sidder i Borgerrepræsentationen i København, har valgt at melde sig ud af Alternativet og ind i partiet Fremad. Det skriver han på Twitter.

Partiet, som blev stiftet af Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund i november sidste år, får dermed sin første kommunalpolitiker. I Folketinget er partiet repræsenteret af Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der blev valgt ind for Liberal Alliance, og partiet kæmper for at samle underskrifter nok til at blive opstillingsberettiget.

Kåre Traberg Smidt forlod for fem år siden Venstre og meldte sig ind i Alternativet. Han blev førstesuppleant til Borgerrepræsentationen og blev hentet ind kort efter valget, da en partifælle tog orlov, og en anden efterfølgende forlod politik.

Han forsøgte som en af tre kandidater at blive valgt som kulturborgmester, da Niko Grünfeld trak sig, men tabte til Franciska Rosenkilde. 

Endnu et farvel til Alternativet

Han er den seneste i en lang række af kommunalpolitikere, som har forladt Alternativet siden partiets formandsopgør i februar for at skifte til et andet parti eller blive løsgængere.

På Twitter begrunder Kåre Traberg Smidt sit partiskifte med, at han vil fortsætte kampen for at værne om retsstat, borgernes grundrettigheder, økonomi og klima i Fremad, og at han vil give DF og Nye Borgerlige humanistisk modstand.

- Tak for tid i Alternativet. Ser Fremad, skriver han.

På et spørgsmål om, hvorfor han beholder sit mandat og ikke lod det blive i Alternativet, svarer han:

- Jeg beholder alle mine mærkesager og de ting, jeg gik til valg på. Blandt andet åbenhed i retsstaten, overholdelse af konventionerne og et stærkt og frit erhvervsliv, som kan agere. Alternativet kørte 100 pct. grønt, som er super, men jeg slog ind i en dyne for at få de andre ting med.

https://www.dknyt.dkartikel/partiet-fremad-har-faaet-sin-foerste-kommunalpolitiker