DK Nyt
Park ved Urbanplanen får et tiltrængt løft
Remiseparken er en af Københavns største parker med et areal på 3,5 hektar.
Foto: Københavns Kommune

Bevægelse, klima og natur i ét hug:
Park ved Urbanplanen får et tiltrængt løft

280 nye træer, en skatepark og et stort bevægelsestorv med træningsfaciliteter er nogle af de forbedringer, som nu står klar til københavnerne i Remiseparken på Amager.

KØBENHAVN: Der har været stort pres på de grønne områder i København gennem det seneste halve år, hvor københavnerne har nydt godt af byens åndehuller, og nu kan de se frem til at indtage endnu en rekreativ oase med plads til leg, udfoldelse og afslapning. Efter knapt halvandet års anlægsarbejde står Remiseparken klar til anvendelse, oplyser teknik- og miljøforvaltningen.

I forbindelse med en skybrudssikring af området og udviklingen af Urbanplanen er der investeret 59 mio. kr. i parken, som nu står klar.

I den vestlige del af parken er der nu plantet nye elletræer, buske og stauder på et areal, som svarer til ca. en fodboldbane. Det nye område skal ikke bare give de besøgende en bedre naturoplevelse og booste biodiversiteten, men også sikre, at nærområdet fremover ikke står under vand, når skybrud rammer.

Derudover er der etableret nyttehaver med et udekøkken, hvor det er muligt at dyrke grønsager og urter eller høste frugter fra de 30 nye frugttræer. Derudover finder man en skatepark og et bevægelsestorv i Remiseparken, hvor de besøgende fx kan prøve kræfter med en lang parkour-bane, tage et slag bordtennis eller brænde krudt af på de nye fitnessredskaber.

  • Der er afsat i alt 59 mio. kr. til moderniseringen.
  • Kommunen finansierer 57 mio. kr., Hofor resten.
  • Ud af 280 nye træer er de 30 frugttræer. Derudover er der plantet omkring 260 buske, stauder, mindre buske og blomsterløg på ca. 1580 kvm.
  • Der er fældet 46 træer.
  • Der er anlagt nyttehaver med udekøkken omkranset af frugttræer med forskellige sorter af æbler og kirsebær.
  • Remiseparken huser nu også en skatepark til løbehjul, rulleskøjter og skateboard, minigolf, nyt soppebassin og flere nye legepladser.
  • Al belysning i parken er blevet fornyet for at skabe en tryggere stemning.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/park-ved-urbanplanen-faar-et-tiltraengt-loeft