DK Nyt

Parentes i aftale sår tvivl om genåbning af Vestegnens skoler

I genåbningsaftalen sår en parentes nu tvivl om, hvorvidt alle hovedstadens kommuner igen kan åbne for afgangseleverne på mandag. Afklaring fra regeringen lader vente på sig.
19. MAR 2021 11.49
TEMA: Corona

På den københavnske vestegn ved afgangseleverne fredag formiddag endnu ikke, om de er købt eller solgt. For selvom et bredt flertal i Folketinget torsdag aften aftalte, at alle afgangselever i Region Hovedstaden nu kan vende tilbage i skole hver anden uge fra på mandag, står der i en parentes til netop den ordning, at afgangselever i “kommuner med særlig høj incidens” er undtaget.

TV2 Lorry har været i kontakt med borgmestrene i Ishøj, Høje-Taastrup, Brøndby og Albertslund kommuner, der er blandt kommunerne med de højeste incidenstal (smittede per 100.000 borgere). Ingen af borgmestrene har endnu hørt, om deres afgangselever skal i skole på mandag. Det er frustrerende, mener borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler (K).

- Den parentes skaber usikkerhed. Den sår tvivl om, hvad der gælder for os, og det er dårlig information. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke har tænkt frem til det næste skridt, og meldt noget ud til os tidligere, siger han.

Kan I ikke bare arbejde efter, at de kan komme tilbage på mandag?

- Vi taler om mange elever, vi skal have kommunikationen ud til. Om lidt får vi opringninger fra forældre, der vil vide, om deres børn skal i skole. Og så kan vi ikke svare. Fra beslutningen er truffet, til alle har modtaget kommunikationen, er der et stykke vej. Vi er dygtige, men vi er ikke tryllekunstnere, siger Michael Ziegler.

Gentagende irritation

Flere af borgmestrene på Vestegnen oplyser dog til TV 2 Lorry, at Epidemikommissionen, der skal afgøre skæbnen for afgangselever i de hårdt ramte kommuner, mødes fredag og muligvis vil melde noget ud fredag eftermiddag.

Den manglende information ærgrer også borgmester i Ishøj Ole Bjørstorp fra Ishøjlisten.

- Det er jeg ked af, men sådan er det hver gang. Det er først, når folk er gået hjem fredag eftermiddag, at vi får noget at vide. Vi har altid bedt om at få den information om torsdagen, men det sker ikke.

- Det er lidt irriterende, at det foregår på den måde, for så kan vi ikke planlægge ordentligt, siger Ole Bjørstorp til TV2 Lorry.

I Albertslund ser borgmester Steen Christiansen (S) frem til, at der kommer en udmelding fra myndighederne fredag eftermiddag.

- Det er klart, at vi gerne vil have en melding på, hvilken vej det går. Jo før, jo bedre. Vi planlægger efter, at de kan komme i skole, og så må vi se, siger Steen Christiansen.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/parentes-i-aftale-saar-tvivl-om-genaabning-af-vestegnens-skoler