Papirarbejde står i vejen for bryllupsturisme

En lov for at undgå proformaægteskaber bekræfter nu flere borgmestres bekymring. Den såkaldte bryllupsturisme har været en god forretning for især mange især økommuner, men i maj sidste år vedtog Folketinget en ny lov, som blandt andet øgede kontrollen med udenlandske par, som drog hertil for at blive gift.

Det er blandt andet gået ud over Langeland Kommune, hvor der i januar var tre godkendte bryllupper, oplyser Fyns Amts Avis. Normalt er der 80. Statens øgede kontrol med bryllupperne foretages af en specialiseret enhed, og den afgift, som de udenlandske par betaler for vielsen, går til staten i stedet for i kommunekassen.

Det betyder for Ærø, som årligt har været vant til godt 4.600 vielser, en årlig mistet indtægt på omkring fire mio. kr. Den stagnerende giftelyst i det sydfynske får også stor betydning for turismen i området, og det kan koste både omsætning og arbejdspladser. Statens kontrolenhed ser blandt andet på, hvor længe parrene har kendt hinanden, og ordningen evalueres om et år.

ibs

Læs mere i Fyns Amts Avis.

https://www.dknyt.dkartikel/papirarbejde-str-i-vejen-for-bryllupsturisme