DK Nyt

På vej mod rekordmange løntilskudsjob

Fra 2007 til 2010 er antallet af nye løntilskudsordninger steget fra 4600 til 12.500 - og i år bliver det mange flere
KORT NYT19. AUG 2011 10.23

Kommuner opretter i større og større stil løntilskudsjob - ike mindst i lyset af den øgede del af forsørgelse, der nu liger hos kommunerne - 70 pct. - skildrer Deadline på DR2.

Fra Randers kunne beskæftigelseschef Ole Andersen beskrive, hvordan kommunen bevidst går efter de økonomiske incitamenter - ud fra en decideret overlevelsesstrategi -  i nogle tilfælde med en dårlig smag i munden. Han kaldte systemet en refusionsmaskine, som han ikke personligt var stolt af - men som embedsmand naturligvis lagde op til - af økonomisk nød

 

Samtidig har en ny rapport fra Arbejdsmarkedsstyrelsen konkluderet at offentlige løntilskudsjob gør det sværere for arbejdsløse at få et rigtigt job. Bag raporten står økonomerne Michael Rosholm og Michael Svarer, der vurderer, at alt i alt forlænger offentlige løntilskud ledighedsperioden.

Beskæftigelsesminiser Inger Støjberg (V) vil vente på flere konklusioner, inden hun vil ændre på ordningerne. Samtidig afviser hun, at det handler om at pynte på arbejdsløshedstallen.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/paa-vej-mod-rekordmange-loentilskudsjob