DK Nyt

Overlæger efterlyser penge til livsvigtig forskning

KORT NYT1. SEP 2019 10.59

Hospitalerne er så pressede på både tid og penge, at overlægerne har svært ved at udføre selv simple forskningsprojekter, skriver Politiken, som henviser til hovedkonklusionen i en rapport fra Overlægeforeningen. Den viser, at 62 pct. af danske overlæger siger, at det inden for de seneste fem år er blevet vanskeligere at bedrive klinisk forskning på offentlige danske hospitaler. Og klinisk forskning er livsvigtigt.

- Der er uden tvivl mange liv at redde i de områder, der ikke bliver forsket i. Det kan eksempelvis være antibiotikaforskning. Vi ved, at flere og flere bliver resistente, og vi ved også, at vi kan nå langt på området, hvis vi forsker i det. Men det sker ikke, fordi der ikke er midler til det. Og det vil komme til at koste liv, siger Klaus Peder Klausen, der er næstformand i Overlægeforeningen. Han siger, at et af problemerne er, at de offentlige midler er blevet færre, og at ingen har det forkromede overblik.

- Det er vigtigt at holde sig for øje, at det her er et offentlig område. Det offentlige system bør have overblikket og vurdere, når et felt skal løftes. Men det er der ingen, der gør. Ingen har det overblik over forskningsområdet, og ingen tager ansvar for, at forskningsområdet er en del af at drive et godt sundhedssystem for alle patientgrupper, siger han.

rp

https://www.dknyt.dkartikel/overlaeger-efterlyser-penge-til-livsvigtig-forskning