DK Nyt

Overførsler fra Skoleintra skal pilles ud af Aula igen

Dataregler gør, at arkiv i Aula må udfases igen.
19. MAR 2021 6.50

Da skolerne forrige år overgik fra Skoleintra, herunder Forældreintra, til Aula, blev en masse data fra det gamle system flyttet med over i et arkiv i Aula. Men nu skal arkivet udfases igen, skriver Folkeskolen.

Årsagen er, at det flyttede data er knyttet til en bruger/medarbejder og ikke kan tilgås af nye medarbejdere, ligesom man ikke kan fjerne adgang til data, hvoraf noget er personfølsomt. Derfor har Kombit, som står for systemet, besluttet at udfase arkivet, så der ikke mere er adgang fra 15. juni.

Beslutningen kommer til at koste bøvl, penge og medarbejdertimer, forudser formanden for Danmarks it- og medievejlederforening, Thomas Dreisig Thygesen, i fagbladet. Han undrer sig over, hvorfor man skulle bruge så meget krudt på at overføre data, når det, der ikke må slettes, nu igen skal flyttes til nye steder. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Kombit.

I forvejen har Aula været udsat for masser af kritik. Så sent som i januar viste en undersøgelse blandt skolelederne, at over halvdelen oplever fejl og mangler ved systemet. Seks pct. synes slet ikke, at systemet fungerer.

Det er især besked- og kalendersystemet, skolelederne er utilfredse med. Desuden ønsker Skolelederforeningen at få udviklet nye funktioner som vikarhåndtering, klasselov og arkivsystem.

Systemet har også vist sig dyrere end ventet, ligesom der har været problemer med sikkerhedshuller.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/overfoersler-fra-skoleintra-skal-pilles-ud-af-aula-igen