DK Nyt

Overborgmester vil sikre mod regn

ØKONOMIAFTALE Loven skal ændres, så kommunerne kan sikre sig mod skybrud – det er er et hovedkrav ved økonomiforhandlingerne
KORT NYT8. JUN 2012 9.28

KØBENHAVN: - København skal være klædt på til et skybrud, som det vi fik 2. juli sidste år. Vi har planen og de rette værktøjer parat, men lovgivningen forhindrer, at vi kan bruge dem og sætte i gang. Vi står nu i en situation, hvor planlægningen går i stå, fordi lovgivningen ikke er på plads. Det betyder, at der igen i år vil være risiko for oversvømmelse af boliger, virksomheder og veje. Og vi ved, at regningen let kan løbe op i milliarder af kroner, siger Frank Jensen (S) til Berlingske.

Overborgmesteren er medlem af KLs bestyrelse og sidder med i forhandlingerne om en økonomiaftale mellen KL og Regeringen.

Han kæmper for, at kommunerne får lov til at bruge vandafledningsafgiften til at finansiere klimatilpasning.

Risikoen for sommer-skybrud er større i København end i resten af landet. Det vurderer både den private vejrekspert Jesper Thiesen og sektionsleder i DMI Knud-Jacob Simonsen. Årsagen er, at den såkaldte urbane varmeeffekt, blandt andet fra sort asfalt, kan skabe lufttemperaturer et par grader over kviksølvhøjden ude på landet.

lcl

https://www.dknyt.dkartikel/overborgmester-vil-sikre-mod-regn