Outdoorfacilitet ved Herning tæt på finansieret

KORT NYT5. JAN 2020 9.23

HERNING: Med en donation på to mio. kr. fra Ege Fonden - Vibeke og Mads Eg Damgaards Fond - er Herning Kommune nu tæt på at have hele finansieringen på plads af outdoorfaciliteten 'Blå Rum', der skal løfte fritidslivet ved Fuglsang Sø, oplyser kommunen.

De fire foreninger i projektet er Herning Ikast Lystfiskerforening, Herning Kajakklub, vinterbadeklubben Den Gule Badeand, og Team Triatlon Herning. 'Blå Rum' består af to bygninger, som skaber en glidende overgang mellem land og vand, hvor de forskellige brugere kan opleve naturen side om side. Et fælleshus, sauna med udsigt, badebro, båd- og grejhus, et overdækket uderum, bålplads og cykelpitstop er blandt funktionerne.

I forbindelse med en af broerne bliver der lavet en rampe og en handicapvenlig platform, så der er adgang for kørestolsbrugere og parasportsudøvere. Det samlede budget er 14,9 mio. kr., og der er foreløbigt fundet 14,5. Den største del kommer fra Herning Kommune, der har afsat ni mio. kr., mens der også tidligere er kommet støtte fra Lokale og Anlægsfonden, der har støttet med 3,5 mio. kr. De fire foreninger arbejder fortsat på at finde de resterende 400.000 kr.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/outdoorfacilitet-ved-herning-taet-paa-finansieret