DK Nyt

Omstridt nordjysk bosted lukker - og blev lukket

Lederen af det nu lukkede bosted Nelton fik for flere år siden også lukket flere bosteder, som han drev i Jammerbugt Kommune.
6. FEB 2019 11.47

JAMMERBUGT / NORDJYLLAND: Beboere på stoffer, kaos og en leder, der hævede 400.000 kr. i løn til sig selv, mens personalet ikke fik nogen.

Det kunne lyde som et filmplot, men det har været virkelighed på bostedet Nelton i Brovst i Jammerbugt Kommune. Det fortæller Nordjyske, som har fulgt sagen og nu kan oplyse, at stedet ikke længere findes på tilbudsportalen.dk, hvor alle landets opholds- og bosteder er registreret. 

Socialtilsyn Nord har bekræftet over for avisen, at stedet er fjernet fra hjemmesiden.

- Der er truffet afgørelse i sagen. Det er os, der har besluttet, at den er taget af Tilbudsportalen, siger sekretariatsleder Sarah Sieker Juhlert til Nordjyske.

Ifølge ejer og bestyrelsesformand Jes Jørgen Simmelsgaard var det hans egen beslutning at lukke stedet, da det var 'for meget op ad bakke' at fortsætte. Og netop Jes Jørgen Simmelsgaard har tidligere været indblandet i flere sager omkring opholdssteder i det nordjyske. 

Tilbage i 2011 blev Jammerbugtens Familie- og Børnecenter, som Simmelsgaard var leder for og drev seks opholdssteder igennem, frataget sine godkendelser af kommunen på grund af 'pædagogiske, fysiske, økonomiske og ledelsesmæssige forhold, som de tilsynsførende fandt ikke levede op til kravene' og 'uhumske forhold' konstateret gennem en række uanmeldte kontrolbesøg i 2010.

Ovenpå lukningen af de seks steder for utilpassede unge besluttede den dengang 67-årige leder ellers at gå på pension. Men han ændrede mening, ankede kommunens afgørelse og overtog Nelton i 2018.

Det betød, at normeringen dykkede, og Nordjyskes adgang til lønsedler viser, at han i december hævede 70.000 kr. til sig selv - selvom han ikke havde nogen vagter. Kun en enkelt medarbejder udover Simmelsgaard selv har fået løn i januar. 

De fleste unge er overflyttet til andre steder, på Nelton.dk bliver man mødt af en fejlside, og Simmelsgaard har gang i et nyt projekt på Fyn. 

https://www.dknyt.dkartikel/omstridt-nordjysk-bosted-lukker-og-blev-lukket