DK Nyt

OK21-forhandlere: Denne gang vil vi ikke i Forligsinstitutionen

Vi vil selv, siger Forhandlingsfællesskabets Mona Striib og KL's Michael Ziegler.
19. DEC 2020 6.38
TEMA: OK21

OK21 på det kommunale område skal forhandles hjem af de kommunale forhandlere KL og Forhandlingsfællesskabet selv, uden at det bliver nødvendigt at gå i Forligsinstitutionen. Det var den klare melding fra både Forhandlingsfællesskabets formand, Mona Striib, og KL's chefforhandler, Michael Ziegler, efter at parterne fredag holdt det første realitetsmøde om OK21 efter kravsudvekslingen forleden.

Ved OK18 var der både et uhåndteret lønforspring og en uafklaret læreraftale med i bagagen fra tidligere overenskomstforhandlinger, men begge dele er blevet handlet af inden OK21-situationen, som derfor alt andet end lige har det mindre at støde på grund over. Til gengæld er coronakrisens økonomiske tilbageslag en ny snubletråd, men på spørgsmål fra DK Nyt forsikrer begge hovedforhandlere, at de vil gøre alt for at få et forhandlingsresultat hjem alligevel.

- Vi har efterbehandlet OK18-forløbet og opbygget relationer. Vi vil ikke derhen igen, siger Michael Ziegler, og Mona Striib minder om, at "det var vinter, da vi kom og sommer da vi var færdige".

- Vi har ingen ambitioner om at tilbringe påsken i Forligsinstitutionen, understreger hun.

Begge mener, at OK18 var alt andet end et eksempel til efterfølgelse. Ifølge parternes køreplan for OK21 skal de generelle forhandlinger "tilrettelægges således, at de kan afsluttes den 12. februar 2021".

De gældende overenskomster udløber 31. marts 2021. Dagen efter, 1. april er skærtorsdag og dermed den første af de påskehelligdage, som parterne vil sætte en del ind på at undgå at tilbringe i Forligsinstitutionen.

https://www.dknyt.dkartikel/ok21-forhandlere-denne-gang-vil-vi-ikke-i-forligsinstitutionen