DK Nyt

Også Horsens underkendt i Falck-sag

Beskæftigelsesankenævnet underkender 37 sygedagpengesager, men kommunen anker videre
KORT NYT21. SEP 2011 8.30

HORSENS: Horsens Kommune har fået underkendt 37 sager om stop for borgernes sygedagpenge af Beskæftigelsesankenævnet, fordi afgørelserne er truffet af blandt andet Falck Jobservice som anden aktør. Kun kommunens egne folk må træffe den slags afgørelser, skriver Fagbladet 3F.

Ankestyrelsen fastslog tidligere, på baggrund af en række sager i Kolding, om at afgørelser om sygedagpenge truffet af ansatte i vikarfirmaet Falck Jobservice er ulovlige. Ankestyrelsen er øverste instans, og afgørelserne skal følges.

- Vi retter ikke ind efter Kolding, fordi forvaltningen mener, der er en gradsforskel i deres og vores brug af anden aktør. Derimod ligner vores brug af anden aktør Herning Kommunes. De kører også sag i Ankestyrelsen. Når der kommer en afgørelse i Herning, retter vi ind efter den. Men jeg tror, vi når at anke, før den kommer, siger udvalgsfomand Bjarne Sørensen (SF), der selv aldrig har stemt for samarbejdet med Falck .

Kolding genbehandler nu 146 ulovlige Falck-afgørelser om sygedagpengestop, og Herning har på nogle punkter rettet ind efter afgørelsen i Kolding, så sagsbehandlere skal på overarbejde for at genbehandle omkring 100 sager.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/ogsaa-horsens-underkendt-i-falck-sag