DK Nyt

Også Assens dropper Falck Jobservice

Kommunen følger Kolding efter Ankestyrelsens afgørelse om brug af privat aktør i sygedagpengesager
KORT NYT26. SEP 2011 9.12

ASSENS: - Vi stopper med det samme med at bruge vikarer fra Falck Jobservice i sygedagpengesager. Og vi har selvfølgelig også sikret, at der ikke er tvivl om, at det er vores ansatte, der træffer beslutning i sagerne, siger Lone Akselsen (S), formand for Arbejdsmarkedsudvalget, skriver 3F fagbladet..

Den nye linje er lagt efter, at Ankestyrelsen for nylig afgjorde, at ansatte under Falck Jobservice ikke må træffe myndighedsafgørelse og dermed fratage sygemeldte deres dagpenge. Det må alene kommunens egne ansatte. Styrelsens afgørelse betyder, at 146 sager om sygedagpenge i Kolding Kommune skal genoptages.

- Vores jurister har undersøgt sagen, og vi har besluttet os for at kigge vikarsagerne i gennem. Vi vil hellere være på forkant med situationen end få noget pålagt. Vi er ved at få et overblik over, hvor mange sager det drejer sig om, siger Lone Akselsen.

Adm. direktør i Falck-firmaet, Bo Hammer, vurderer dog, at samarbejdet overordnet set er succesrigt. han mener, at der kan blive tale om en ny vurdering af hen ved 30 sager - alt efter dommen i en kommende principafgørelse i Ankestyrelsen

ka

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/ogsaa-assens-dropper-falck-jobservice