DK Nyt

Offentligt ansatte er tilfredse med håndteringen af corona

FOA's medlemmer er tilfredse med de lokale håndteringer af coronasituationen, men der mangler stadig værnemidler blandt frontpersonale, viser ny undersøgelse.

En ny FOA-undersøgelse, gennemført sidste uge, viser, at fagforeningens medlemmer er tilfredse med myndighederne og den lokale ledelses håndtering af coronasituationen. Dog viser den også, at der er mangel på værnemidler blandt frontpersonalet i sundheds- og ældresektoren.

- Det er slet ikke godt nok. Vi hører, at forsyninger er undervejs, og at for eksempel regionerne arbejder hårdt. Men vi er nødt til at sige, der skal arbejdes endnu hårdere og løbes endnu stærkere, siger forbundsformand Mona Striib.

Hun peger også på, at der skal gøres en større indsats for at teste sundhedspersonalet for corona. Kun én ud af tre har ifølge foreningen haft mulighed for at blive testet.

Flot anmeldelse
87 pct. har svaret, at de har et godt kendskab til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og 86 pct. svarer, at de er enige eller delvist enige i den lokale ledelses håndtering af retningslinjerne.

- Det er en faktisk en flot anmeldelse af beredskabet her under krisen, og det kan myndighederne både være bekendt og være særdeles tilfredse med. Jeg synes også, det afspejler både samfundssind og solidaritet, når så mange af corona-krisens frontkæmpere giver så pæne karakterer til sundhedsmyndighederne, siger Mona Striib.

Dog er cirka hver fjerde medlem usikker på, hvordan man håndterer smittede personer, og cirka hver anden ansat frygter at bære smitten videre til andre.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/offentligt-ansatte-er-tilfredse-med-haandteringen-af-corona