DK Nyt
Øger millionbesparelse på grund af udbud
Foto: Colourbox

Øger millionbesparelse på grund af udbud

Konkurrence og samlet administration af kørselsopgaver i Randers giver besparelse på op til 8 mio. kr.

RANDERS: Alt tyder på, at Randers fremover vil spare mellem 7 og 8 mio. kroner om året på udgifter til kørsel med borgere. Det er resultatet af et EU-udbud på området. Den årlige udgift har hidtil været på ca. 40 mio. kroner.

- Vi havde i vores budgetlægning forudsat en besparelse på 1,5 mio. kr., men glædeligvis ser den ud til at blive meget større. Det viser, at det er godt for kommunens, og dermed vores fælles udgifter, at vi udsætter relevante opgaver for konkurrence. Besparelsen vil indgå i vores budgetlægning, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

De udbudte kørselsopgaver drejer sig primært om kørsel til og fra specialskoler og specialklasser på folkeskoler, specialbørnehaver, fritidstilbud, aflastning og genoptræning samt aktivitetscentre på ældreområdet.

Frie rammer
Den samlede opgave har så stor en værdi, at det er et lovkrav, at den kommer i et EU-udbud. Ifølge Randers' udbudsstrategi for kørselsområdet skal opgaverne udbydes under ét for at forbedre økonomien på området.

En række forskellige selskaber har budt på dele af kørselsopgaven og har haft frie rammer for, hvordan de hver især ville organisere kørslen, så længe kommunens kvalitetskrav - fx om maksimal køretid for borgerne - blev overholdt. Konsekvensen var tilbud, som er væsentligt billigere end i dag. I alt har seks selskaber vundet kørselsopgaver - selskaberne er fra både Randers og fra omegnskommuner.

Ny chauffør bag rattet
Forud for udbuddet har kommunen samlet administrationen vedrørende personbefordring i et kørselskontor. Kørselskontoret vil løbende følge op på, hvorledes kørselen bliver tilrettelagt, og hvordan udgifterne udvikler sig.

- Forvaltningen i Randers Kommune vil nu være i tæt dialog med både institutioner og leverandører, sådan at vi sikrer, at kørslen fungerer bedst muligt for borgerne. Borgerne skal fortsat opleve en tryg og god kørsel - også selvom der sidder en ny chauffør bag rattet, siger Henning Jensen Nyhuus. Der er tegnet kontrakter med vinderne af udbuddet og startdato vil være i august 2012.

tsp

https://www.dknyt.dkartikel/oeger-millionbesparelse-paa-grund-af-udbud