DK Nyt
Nyt stort svømmeland politisk godkendt
Foto: Colourbox

Nyt stort svømmeland politisk godkendt

Danmarks første og største offentlig-private partnerskab, OPP, inden for kultur- og fritidsområdet er nu realitet

RANDERS: Siden 2010 har Randers Kommune arbejdet med planer om af få opført et nyt stort svømmeland i forbindelse med AutoC Park Randers Stadion. Et flertal i byrådet bestående af Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Venstre, SF, Dansk Folkeparti og løsgænger Erik Poulsen blev enige om, at opførelsen skal ske som et såkaldt OPP-projekt. I begyndelsen af 2012 gav byrådsflertallet forvaltningen mandat til at forhandle en aftale på plads med Gribskov Gruppen, Arbejdernes Landsbank og LR-kredit. Det er denne aftale, som nu er endelig godkendt af samme flertal. Det oplyser kommunen.

- Jeg glæder mig over, at det nu giver resultat, at et så stort flertal i byrådet har holdt fast i kursen om et nyt svømmeland. Det er et helt unikt OPP projekt, hvor kommunen får en driftsaftale, der sikrer vores borgere nogle rigtig gode idræts- og fritidsmuligheder. Sammen med færdiggørelsen af Randers Stadion bliver det et nyt kraftcenter for motion og idræt med optimale forhold for brugerne, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

Svømmelandet bliver Danmarks første og største offentlig-private partnerskab, OPP, inden for kultur- og fritidsområdet. Aftalen indeholder opførelse af et 6.700 kvm. svømmeland med både 50 meterbassin til konkurrencesvømmere og motionister, et separat morskabsområde med to vandrutsjebaner og andre legeredskaber, varmtvandsbassin til genoptræning, stort wellnessområde og udendørs gårdhave med spabade, sauna, og direkte adgang fra svømmebadet. Der vil i hele projektet være fokus på optimale forhold for handicappede.

FAKTA:

  • Arbejdernes Landsbank og LR-kredit investerer de 214 millioner, som svømmebadet koster at opføre. Og banken stiller desuden en bankgaranti under byggeperiode. 
  • Herefter indgås en 30-årig kontrakt, hvor kommunen køber en råderet over faciliteterne.
  • Når svømmelandet tages i brug, skal kommunen årligt betale 11,5 millioner kroner i de 30 år, kontrakten løber.

bi

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/nyt-stort-svoemmeland-politisk-godkendt