Nyt børnehospital skal give familier mere normal hverdag

Byggeriet af det nye børnehospital BørneRiget på Rigshospitalet går i gang i dag, og når det står færdigt, skal hospitalet give mere plads til familier med et indlagt barn.
7. APR 2021 8.06

HOVEDSTADEN: To hænder, der samler sig om alle børn, unge og fødende. Det bliver udformningen på Rigshospitalets nye, samlede børneafdeling, der får navnet BørneRiget. Onsdag tages de første spadestik i byggeriet, der efter planen skal være hele Danmarks højt specialiserede hospital for patienterne og deres familier, når det står klar i 2025.

Rigshospitalet har allerede i dag den mest specialiserede børneafdeling i Danmark. Men fysisk er børnene spredt ud på flere afdelinger. Fremover skal patienterne opleve et samlet, koordineret forløb uden besværlige overgange mellem afsnit og klinikker.

Det nye design og kulturen baserer sig blandt andet på samtaler med indlagte børns familier. På den nye afdeling vil man skabe så normal en hverdag for familierne som muligt. For at det kan lykkes, bliver stuerne blandt andet større. Der skal nemlig være god plads til, at både børn og forældre kan sove der, og at de kan få gæster. Derudover bliver der etableret nogle områder, hvor familier og patienter kan være sammen, og hvor de kan lege.

Det nye børnehospital kommer til at ligge ved den vestlige del af Rigshospitalet ud mod Nørre Allé og Tagensvej. Det får plads til 900 patienter og deres familier samt 1.200 medarbejdere.

Ritzau / mh

https://www.dknyt.dkartikel/nyt-boernehospital-skal-give-familier-mere-normal-hverdag