DK Nyt

Sommerfuglepartner:
Nyborg vil genskabe fordums dyreliv

KORT NYT20. MAR 2021 15.07

NYBORG: Et enigt byråd vil genskabe den sværm af liv, der var på Nyborg Slots volde i gamle dage. Det oplyser kommunen, der sammen med Slots- og Kulturstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforening vil gøre livet lettere for insekterne. Styrelsen har skullet godkende projektet på de fredede volde omkring det 800 år gamle slot.

I februar placerede forskere Nyborg helt i bund som nr. 93 på en liste over kommunernes naturkvalitet. Nyborg bliver som den første kommune såkaldt sommerfuglepartner, hvor man skal omdanne græsplæner til gode levesteder for sommerfugle, bier og andre insekter.

- Nu skal slottet danne ramme for et unikt møde mellem kultur og vild natur. Som kommune har vi afsat et betydeligt beløb til den grønne omstilling og klimaindsatsen. Samtidigt allierer vi os i dette projekt med eksperter, som sikrer, at naturen på voldene får et markant løft. Herudover glæder vi os i byrådet over, at vi sammen med Danmarks Naturfredningsforening, Slots- og Kulturstyrelsen samt Østfyns Museer nu igangsætter dette helt unikke samarbejde, siger borgmester i Nyborg Kenneth Muhs (V).

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/nyborg-vil-genskabe-fordums-dyreliv