Foto: John Randeris, Ritzau Scanpix

Ny ekspropriation besluttet, skal lovliggøre afspærret vej i Vejen

Om fire uger udløber klagefristen, og så er den ulovligt anlagte vej lovlig. Men striden om den næppe slut.
23. JAN 2019 7.01

VEJEN: Vejen Byråd besluttede tirsdag på et ekstraordinært møde at indlede en ny ekspropriation af den vej vest for Vejen, som med en højesteretsdom tilbage i september sidste år blev dømt ulovlig, og som siden oktober har været blokeret af dens retmæssige ejer, den landmand hvis jord den underkendte ekspropriation inddrog.

Den nye ekspropriation på et andet lovgrundlag end den første vil lovliggøre vejstykket og tvinge landmanden til at fjerne sin blokade. Men først efter udløbet af en fire ugers klagefrist.

Landmand Martin Lund Madsen har tidligere demonstreret, at han er klar til at stå på, hvad han mener er sin ret, og selv om den nye ekspropriationssag umiddelbart vil lovliggøre vejstykket efter udløbet af klagefristen, så er det stadig en mulighed at efterprøve også den nye ekspropriation ved domstolene, ligesom det skete med den første.

Efter Højesteretsdommen blev der gjort tilløb til forhandinger om en mindelig løsning mellem parterne vedbetaling af et beløb, men afstanden mellem dem var for stor. Det var det der fik landmanden til - lovligt - at afspærre vejen.

Byrådet håber nu, at han af egen drift vil fjerne sandbunkerne på vejen, så borgerne igen kan bruge Skovgårdsvej. Borgmesteren kalder lukningen en 'stor gene', blandt andet al tung trafik i stedet skal gennem et byområde.

Løsningen med en ny ekspropriation er anvist af blandt andre transportminister Ole Birk Olesen (LA) og nævnes også i højesteretsdommen, hvor det af sagsfremstillingen fremgår, at Martin Lund Madsen selv har påpeget muligheden.

 

Se sagen på Vejen Byråds dagsorden

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/ny-ekspropriation-besluttet-skal-lovliggre-afspaerret-vej-i-vejen