DK Nyt
Nu kommer kronerne til Lindø

Nu kommer kronerne til Lindø

De tidligere ansatte ved Lindøværftet får nu 105 mio. kr. fra Globaliseringsfonden. I alt får ledige fra Danfoss, Lindø og LM Glasfiberdag fået tilført 226 EU-millioner

KERTEMINDE/ODENSE/SYDDANMARK: Kerteminde og Odense kommuner og Region Syddanmark søgte i oktober 2010 om støtte til at videreuddanne og omskole de fyrede folk fra Lindø. I dag anbefaler EU Kommissionen, at EU Parlamentet frigør pengene.

- Vi har ventet længe på pengene og er meget glade for, at de nu er lige på trapperne. Og nu går vi altså i gang. Indtil vi endeligt har pengene i hus, lægger vi de nødvendige beløb ud, så de første tilbud til Lindø-medarbejderne endeligt kan sættes i gang, fortæller Peter Rahbæk Juel, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune.

Bred spektre af uddannelser
De afskedigede medarbejdere kan vælge mellem branchespecifikke områder indenfor teknologi, bygge og anlæg samt almen og videregående uddannelse, undervisning i en virksomhed og iværksætteri.

- Pengene fra Globaliseringsfonden giver de opsagte medarbejdere på værftet en unik chance for at komme videre i arbejdslivet. Alle aktiviteter tilrettelægges i tæt samarbejde med den enkelte person, fortæller Annette Vilhelmsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kerteminde Kommune.

Efter endt uddannelse er det op til den enkelte at søge job med hjælp fra deres respektive jobcentre.

lcl

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/nu-kommer-kronerne-til-lindoe