DK Nyt
Nu genskabes hærværksramte klitter
Det var dette syn og spor efter en gummiged, der mødte borgene omkring Skagen Sønderstrand i oktober sidste år, efter at 3.000-4.000 kubikmeter sand var blevet flyttet.
Foto: Søren Schnoor, Ritzau Scanpix

Frederikshavn klar med halv mio. kr. :
Nu genskabes hærværksramte klitter

På trods af et forsøg på at stoppe reetableringen af klitter ved Skagen er byrådet klar med en halv mio. kr. Et beløb, de forventer erstattet af skadevolderen.

FREDERIKSHAVN: Drømmen om havudsigt kulminerede sidste år i oktober med hærværk mod klitter ved Skagen Sønderstrand i nattens mulm og mørke, hvor der blev begået ulovlig terrænregulering med en gummiged.

Siden har Frederikshavn Kommune politianmeldt to mænd for hærværket og arbejdet på at kunne komme i gang med genetableringen. I sidste uge godkendte byrådet så anlægsbevillingen på en halv mio. kr., der er de forventede udgifter til sagens håndtering, herunder reetablering. Det fremgår af byrådsreferatet. Derfor er arbejdet med at flytte sandet tilbage startet i dag, oplyser DR. 

Men borgmester Birgit S. Hansen (S) er "rigtig træt" af overhovedet at skulle bruge tid på sagen. 

- Vi er rigtig trætte af, at nogen øver hærværk på vores fælles værdier. Og vi er også rigtig trætte af, at vi skal bruge tid på det her, siger Birgit S. Hansen til DR.

De sigtede påklagede afgørelse

De to sigtede i sagen prøvede at stikke en kæp i hjulet og forsinkede arbejdet ved at påklage Fredningsnævnets godkendelse af kommunens genetableringsplan. Frederikshavn havde forventet at kunne starte tilbage i januar, men har måttet vente på det arbejde, som altså er i gang nu.

Det forudgående arbejde har blandt andet bestået i at få godkendelse hos Fredningsnævn og Kystdirektoratet, inden der efterfølgende blev indhentet tilbud fra entreprenør og landmåler.

Efterforskningen er fortsat i gang, og der er forventes en tiltale mod  de to sigtede. Kommunen forventer, at skadevolderne kommer til at dække sagens omkostninger, fremgår det også af byrådsreferatet. 

Det er Østjyllands Politi, der håndterer sagen, da Nordjyllands Politis direktør, Anne Marie Roum Svendsens, mand har en forretningsmæssig forbindelse til en af de to sigtede.

https://www.dknyt.dkartikel/nu-genskabes-haervaerksramte-klitter