DK Nyt
Nu flere indlagte og kontakttallet stiger

Nu flere indlagte og kontakttallet stiger

Største hop opad siden januar, men dog ikke til mere end i forrige weekend. Positivprocent på linje med de foregående dage.
23. MAR 2021 14.39
TEMA: Corona

Samtidig med at den fremtidige genoplukning er systematiseret, har antallet af indlagte taget det største hop opad siden januar. 214 personer er indlagt mod 192 i går, en stigning på 22 - men dog stadig ikke højere end i forrige weekend.

Samtidig er kontakttallet steget fra 1,0 til 1,1, hvilket kan oversættes til en let stigning i smittespredningen mod sidste uges tilstand, hvor smitten hverken voksede eller faldt. Alligevel er der "stadig kontrol med B117", den britiske coronavariant, der er mere smitsom end den oprindelige, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Af de 214 indlagte coronapatienter er 46 indlagt på intensivafdelinger, heraf ligger 27 i respirator. Det er henholdsvis fire og seks flere end i går, ud af et samlet antal indlagte der som nævnt er vokset med 22.

Mandag blev der tetstet 298.997, hvoraf 754 viste sig smittede. Det giver en positivprocent på 0,25, hvilket er helt på linje med de foregående dage.

Ti kommuner ligger nu på den rigtige side af bekymringsgrænsen med en incidens under 20, heraf de fire økommuner Læsø, Fanø, Samsø og Ærø med et rent nul. De resterede seks er Brønderslev, Norddjurs, Langeland, Odder, Syddjurs og Skive.

I den anden ende af skalen ligger Ishøj og Brøndby over 300, og Høje-Taastrup, Ballerup og Vallensbæk over 200.

https://www.dknyt.dkartikel/nu-flere-indlagte-og-kontakttallet-stiger