DK Nyt

Nu er hver anden nye coronasmittede under 30 år

De unge tegner sig for flere og flere smittetilfælde, men kun fem pct. af indlæggelserne.
6. OKT 2020 6.15
TEMA: Corona

De seneste to uger har næsten hver anden coronasmittede været under 30 år. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

De seneste 14 dage har der været 6.734 påviste smittetilfælde i Danmark, og her står personer under 30 år helt præcist for 47 pct. af de positive test.

Når man ser på hele befolkningen, er 36 pct. ifølge Danmarks Statistik under 30 år. Dermed er de unge i øjeblikket overrepræsenteret i statistikken over coronatilfælde.

Sammenlignet med foråret er de unge gradvist begyndt at fylde mere og mere i smittetallene. Når man ser på hele coronaudbruddet, udgør 0-29-årige omkring 36 pct. af alle smittetilfælde.

At unge fylder en større del af statistikken, hænger sammen med, at færre ældre bliver smittet end i foråret. Under hele coronaudbruddet har ældre over 70 år udgjort ti pct. af alle smittetilfælde, men de seneste to uger er tallet cirka det halve.

Fem pct. af indlæggelser

Selv om unge fylder mere i smittestatistikken, står de kun for omkring fem pct. af alle indlæggelserne på de danske sygehuse under coronaudbruddet. Samtidig er ingen under 30 år døde med coronavirus i Danmark.

Det er især ældre med en eller flere kroniske sygdomme, som er i risikogruppen for at ende i et alvorligt forløb med virusset og dø.

Næsten halvdelen af alle indlæggelserne under coronaudbruddet har været personer over 70 år. Når man ser på dødsfald, har knap ni ud af ti dødsfald været over 70 år. 

Samlet har Danmark registreret 659 dødsfald med coronavirus.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/nu-er-hver-anden-nye-coronasmittede-under-30-aar